Hypotheken

De meeste mensen die een eigen woning willen kopen, krijgen te maken met het
afsluiten van een hypotheek. Er zijn verschillende hypotheekvormen die wij hieronder beknopt uitleggen. In het adviesgesprek dat u met uw Wijssens-adviseur kunt aangaan, worden de verschillende mogelijkheden uiteraard uitgebreider toegelicht. Hierbij wordt tevens bekeken welke hypotheekvorm het beste op uw wensen aansluit. De uiteindelijke keuze maakt u zelf, maar wij lichten graag de verschillende mogelijkheden aan u toe.

ANNUÏTEITENHYPOTHEEK

Wanneer u kiest voor een annuïteitenhypotheek, betaalt u een vast bedrag per maand. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. In het begin bestaat dit bedrag voor een groot deel uit rente. Na verloop van tijd bestaat dit vaste maandtermijn bedrag voor een groter deel uit aflossing. Omdat uw maandelijkse rente steeds minder wordt, neemt het fiscale voordeel af.

LINEAIRE HYPOTHEEK

Kiest u voor een lineaire hypotheek, dan lost u maandelijks een vast bedrag af. Naast dit bedrag betaalt u rente. U heeft na de looptijd geen restschuld meer en het maandelijkse bedrag dat u aan rente betaalt, neemt af.

AFLOSSINGSVRIJE HYPOTHEEK

Aflossingsvrij betekent dat u geen aflossing betaalt aan uw geldverstrekker. U heeft aan het einde van de looptijd dan ook de volledeige hypotheekschuld nog te voldoen. Omdat u geen aflossing betaalt, is het op korte termijn gunstig voor uw maandlasten. De rente op een aflosvrije hypotheek is alleen aftrekbaar als u deze al voor 2012 had.

SPAARHYPOTHEEK

Een hypotheek waarover u maandelijks rente betaalt en tegelijkertijd spaart. Aan het einde van de looptijd heeft u gegarandeerd een vermogen opgebouwd. De rente die u op de geblokkeerde spaarrekening ontvangt is gelijk aan de hypotheekrente. U kunt tussentijds niet over uw spaargeld beschikken. Deze hypotheek is niet door starters af te sluiten.

LEVENHYPOTHEEK

Naast de hypotheekrente betaalt u een verzekeringspremie. Met de levensverzekering bouwt u een kapitaal op en heeft u overlijdensrisicodekking. Met de opgebouwde waarde van de verzekering, lost u (een deel van) uw hypotheek af. Deze hypotheek is niet door starters af te sluiten.

BELEGGERSHYPOTHEEK

U sluit naast de hypotheek een beleggersrekening af. Op deze beleggersrekening worden op basis van uw persoonlijke risicoprofiel beleggingsfondsen aangekocht. Afhankelijk van de beleggingsresultaten kan het zijn dat u eerder (of later) dan gepland uw doelvermogen bereikt. Deze hypotheek is niet door starters af te sluiten.